top of page

Networking cu sens: Cheia succesului personal și profesional

Updated: Feb 14Într-o lume în continuă mișcare, unde conexiunile virtuale par să domine peisajul social, networking-ul devine esențial în dezvoltarea personală și profesională.


În Lumira, adevărata esență a networking-ului transcende simpla schimbare de cărți de vizită sau adunarea unor contacte impersonale. Este despre crearea de legături profunde, despre găsirea unui teren comun unde ideile și visele pot fi împărtășite cu sinceritate și încredere.


În acest articol, vom explora felul în care networking-ul poate căpăta sens în context personal și profesional. Vom împărtăși strategii, sfaturi practice și testimoniale de la evenimentele noastre, demonstrând puterea conexiunilor create cu deschidere și curiozitate.Hai să descoperim împreună arta conectării și a reconectării!


 

De Ce Este Important Networking-ul?


Networking-ul este mult mai mult decât o simplă activitate de extindere a contactelor profesionale. Este un instrument vital în dezvoltarea personală și profesională, un mediu dinamic unde ideile se intersectează, provocările se transformă în oportunități și viziunile personale evoluează.


"Participarea la Luminiș din rol de voluntar m-a pus față în față cu multe oportunități, provocări, șanse de a mă conecta, și pot să spun că a fost cu ușurință evenimentul anului pentru mine. Ce caută mulți oameni la un eveniment de genul ăsta este să-și găsească locul într-o comunitate și să se observe pe ei și ceilalți în rolurile pe care le împlinesc. Provocările vieții... devin mai suportabile și mai ușor de calibrat atunci când avem lângă noi oameni conștienți, care se susțin reciproc."
- Georgiana, voluntar Lumira


În cadrul evenimentelor noastre, nu este doar despre a cunoaște "pe cine trebuie", ci despre a întâlni persoane care se aliniază cu valorile și aspirațiile tale. Este despre a găsi mentori, colaboratori și chiar prieteni care te pot îndruma, încuraja și inspira pe parcursul călătoriei tale.


Pentru noi este importantă calitatea interacțiunilor, nu doar cantitatea. Alegem cu grijă fiecare activitate din cadrul evenimentelor noastre pentru a crea spații unde participanții pot împărtăși idei, experiențe și perspective într-un mediu deschis și susținător. Este un loc unde dialogul sincer și autentic este nu doar acceptat, ci încurajat.


"În cadrul evenimentului 'La Luminiș 2023' am facilitat două grupuri de dezvoltare personală unde am îmbinat metode și tehnici din diverse abordări terapeutice. Finalul m-a copleșit de emoții, oamenii mă vedeau ca un profesionist și îmi și spuneau asta. Atunci când ei m-au descoperit, m-am descoperit și eu. Tot ce mi-am luat de aici rămâne ca o amprentă internă... Este o experiență din care am revenit schimbată în multe feluri, unele de care nici nu știu încă."
- Bianca, facilitator La Luminiș 2023

Acest tip de networking nu doar că deschide uși în cariera ta, dar îți oferă și instrumente valoroase pentru creșterea personală.


 

Autenticitatea în Networking


Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale networking-ului, și totodată unul dintre cele mai dificil de atins, este autenticitatea.


Autenticitatea în networking înseamnă să fii tu însuți, să te prezinti așa cum ești, cu punctele tale forte, dar și cu vulnerabilitățile tale. Acest mod de abordare creează un mediu de încredere și deschidere, unde oamenii se simt confortabil să împărtășească și să colaboreze. Este un cadru unde nu doar oferi, ci și primești – unde fiecare interacțiune este o ocazie de a învăța și de a crește.


În Lumira, promovăm un stil de networking care se bazează pe sinceritate și conexiuni personale reale, nu doar pe interese profesionale.La evenimentele noastre, încurajăm participanții să se abată de la scripturile tradiționale de networking și să inițieze discuții care merg dincolo de suprafață. Vrem să vedem networking-ul ca pe o oportunitate de a ne conecta la nivel uman, de a construi relații bazate pe respect reciproc și pe o înțelegere autentică.


"Firesc este primul cuvânt care apare când rememorez ceea ce am trăit în acest spațiu."
- Bianca, facilitator La Luminiș 2023

Autenticitatea în networking nu este întotdeauna ușoară, dar beneficiile pe termen lung sunt incomensurabile. Construirea unei rețele de contacte bazate pe încredere și respect mutual va fi mereu mai valoroasă decât o listă lungă de cunoștințe superficiale.


 

Networking-ul În Practică


 1. Fii Pregătit: Înainte de a participa la un eveniment, informează-te despre participanți și subiectele discutate. Această pregătire te va ajuta să identifici persoane cu interese și valori similare, facilitând conversații semnificative.

 2. Ascultă cu Atenție: Networking-ul nu este doar despre a vorbi, ci și despre a asculta. Arată interes real față de ce au de spus ceilalți. Ascultarea activă îți permite să înțelegi mai bine perspectivele lor și să găsești puncte de legătură autentice.

 3. Împărtășește Experiențe: Împărtășește experiențele tale personale și profesionale într-un mod deschis și sincer. Acest tip de vulnerabilitate creează un spațiu de încredere și deschidere, și poate duce la relații mai profunde și mai semnificative.

 4. Urmărește și Menține Legăturile: După eveniment, este esențial să menții legătura. Trimite un e-mail sau un mesaj prin rețelele sociale pentru a mulțumi persoanelor pentru conversații și a exprima dorința de a păstra contactul. Nu subestima puterea unui simplu „A fost o plăcere să te cunosc”.

 5. Networking-ul este un Drum, nu o Destinație: Amintește-ți că networking-ul este un proces continuu. Nu te aștepta la rezultate imediate. Uneori, cele mai valoroase relații sunt cele care se dezvoltă în timp, prin interacțiuni repetate și un angajament sincer de a construi o rețea bazată pe încredere și sprijin mutual.


 

Networking-ul la Ziua Reconectării


Urmatorul eveniment organizat de Lumira este "Ziua Reconectării". Acesta facilitează un tip de networking care merge dincolo de convențional și oferă o platformă unică unde participanții pot forma conexiuni autentice, bazate pe valori comune și interese similare.


 1. Un Mediu Propice: "Ziua Reconectării" creează un cadru intim și relaxat, departe de agitația și formalitățile obișnuite ale evenimentelor de networking. Acest mediu favorizează dialoguri sincere și oportunități de a te conecta la un nivel mai profund.

 2. Activități Structurate: Organizăm activități și ateliere care facilitează interacțiunea și dialogul între participanți. Fie că este vorba despre sesiuni de yoga de grup, ateliere de dezvoltare personală sau timp petrecut în aer liber, fiecare moment este o oportunitate de a lega noi prietenii și parteneriate.

 3. Diversitatea Participanților: Unul dintre cele mai mari avantaje ale evenimentelor Lumira este diversitatea participanților. Vei întâlni o varietate de oameni din diferite domenii, toți uniți de dorința de creștere personală și profesională. Această diversitate îmbogățește experiența de networking, oferind o gamă largă de perspective și idei.

 4. Sprijin Reciproc: Networking-ul aici nu se rezumă doar la a obține ceva de la ceilalți, ci și la a oferi sprijin și resurse. Această abordare reciprocă creează legături durabile și semnificative.

 5. Continuitate După Eveniment: Networking-ul nu se termină odată cu încheierea evenimentului. Încurajăm participanții să continue dialogul și colaborarea, fie prin rețelele sociale, fie prin întâlniri ulterioare. Acest lucru ajută la menținerea și dezvoltarea relațiilor inițiate în timpul evenimentului. 

Cum să Maximizezi Oportunitățile de Networking


 1. Stabilește Obiective Clare: Înainte de a participa la un eveniment de networking, gândește-te la ce vrei să obții. Poate fi vorba despre cunoașterea unor experți dintr-un anumit domeniu, găsirea de potențiali parteneri de afaceri sau pur și simplu extinderea rețelei sociale. Având obiective clare, vei putea direcționa conversațiile într-un mod productiv.

 2. Fii Autentic și Deschis: Oamenii sunt atrași de sinceritate și vulnerabilitate. Fii tu însuți și împărtășește experiențele tale reale. Această autenticitate va atrage persoane cu interese și valori similare.

 3. Folosește Tehnologia în Avantajul Tău: În era digitală, rețelele sociale sunt un instrument puternic de networking. Folosește platforme precum LinkedIn pentru a menține legătura cu noii cunoscuți și pentru a explora noi oportunități de colaborare.

 4. Participă Activ: Fii implicat în discuții, pune întrebări și oferă feedback. Participarea activă demonstrează interesul tău și poate deschide noi uși în cariera sau viața ta personală.

 5. Follow-up Consecvent: După eveniment, fă un pas suplimentar și trimite mesaje personalizate celor cu care ai legat o conexiune. Un simplu e-mail, mesaj pe rețelele sociale sau chiar o întâlnire față în față pot întări relațiile construite.

 6. Recunoaște și Oferă Valoare: Networking-ul este un schimb reciproc. Gândește-te cum poți adăuga valoare persoanelor din rețeaua ta și fii deschis să accepți ajutorul și sfaturile lor.


 

Concluzii


Networking-ul, atunci când este efectuat cu autenticitate și intenție, poate deveni o forță transformatoare în viața profesională și personală.


În cadrul urmatorului nostru eveniment, "Ziua Reconectării", ne vom strădui să creăm medii propice pentru dezvoltarea unor astfel de conexiuni semnificative. Fiecare interacțiune, fiecare discuție și fiecare nouă cunoștință reprezintă o piatră de temelie în construirea unei rețele de suport, învățare și creștere.


În incheiere, networking-ul de succes nu se măsoară doar în numărul de contacte obținute, ci în calitatea și profunzimea relațiilor formate. Este un proces continuu, care necesită timp, răbdare și, mai presus de toate, o deschidere sinceră către noi experiențe și oameni.Sperăm că am oferit o perspectivă nouă asupra networking-ului și idei despre cum poate fi abordat în moduri care să îmbogățească atât cariera, cât și viața personală.


Visul nostru este să evoluăm nu doar ca profesioniști, ci și ca indivizi împliniți și conectați.


Evenimente ca "Ziua Reconectării" sunt doar începutul acestei călătorii.


Te invităm să te alături comunității, să participi la evenimentele noastre și să descoperi puterea networking-ului cu sens.
Completează formularul și pregătește-te pentru o zi memorabilă de reconectare și creștere. Locurile sunt limitate!
bottom of page