top of page
grup hug

La Luminiș

 

Ce este "La Luminiș"? În primul rând, un spațiu sigur, al diversității, acceptării, explorării și autenticității. Mai exact, este un eveniment dedicat practicilor de dezvoltare personală și terapie, între care: yoga, meditație, playfight, ecstatic dance, jam session, dansuri africane, cercuri de femei și bărbați, și multe altele.

 
 

Trăiește o experiență de neuitat

Conectează-te

cu tine și cu natura

 

Cultivă echilibrul între corp, minte,    și emoții

Cum se desfășoară evenimentul?

 

"La Luminiș" va avea loc în natură, într-un spațiu dedicat și special amenajat. Pe parcursul mai multor zile participanții au ocazia să ia parte la multiple ateliere, cu diverse teme. Acestea vor fi ghidate de practicieni, facilitatori și traineri cu experiență și se vor desfășura în grupuri, în intimitatea unor corturi de mari dimensiuni. 

 
 
 

Unde?

 

"La Luminiș" va avea loc în mijlocul naturii, însă locația următoarei ediții nu a fost încă stabilită. Va fi creat un spațiu de camping amenajat, unde vom avea la dispoziție toalete, dușuri și o bucătărie complet echipată. Vă invităm să vă aduceți propriile corturi sau să alegeți una dintre celelalte variante de cazare ce vor fi disponibile.

 
grup de oameni primind un masaj
corturi in natura

Atelierele ultimei ediții

 
 
 
demonstratie playfight

Playfight

O practică bazată pe mișcare, prin care dezvoltăm o conexiune autentică cu propriul corp și cu trăirile interioare. Folosind interacțiunea fizică într-un mod ludic, învățăm să fim în contact cu emoțiile noastre și ale celorlalți. Acest act ne va ajuta ulterior să  îmbunătățim calitatea relațiilor din viața noastră.

Facilitatori:  
&

Ecstatic Dance

Ecstatic dance este o practică de mișcare naturală, fără prejudecăți, ce se va desfășura în grup. Dansul liber are rolul de a face legătura între trup și suflet, ne ajută să ne exprimăm nestingherit, să învățăm să ascultăm nevoile corpului și să ne conștientizăm stările interioare. 

demonstratie ecstatic dance
Facilitatori:  
&
dansuri africane

 Dansuri Africane

Vom aduce atenția în interior, ne vom conecta cu simțurile, cu ritmurile proprii, cu inima tobei și cu natura. Roadele explorării le vom canaliza în mod jucăuș în dansul tradițional din Africa de Vest pe care îl vom învăța organic pe tot parcursul atelierului.

Muzicant:
Psihoterapeut &
Iubitoare a dansurilor africane:
&

Yoga

Yoga este o practică ce include exerciții de respirație, posturi și asane concepute pentru a crește nivelul de relaxare, pentru a combate stresul și pentru a obține echilibrul fizic și psihic, armonia între corp, minte și mediu.

grup de yoga
Terapeut & Coach

Ateliere dezvoltare personala

În cadrul atelierelor, vă veți implica în diverse exerciții individuale și de grup, ce vor avea ca scop creșterea bunăstării emoționale, folosind metode din art-terapie, dramaterapie, gestalt terapie, CBT,  sau alte tehnici terapeutice.

Psihoterapeuti:
grup dezvoltare personala
jam session
Muzicant:

Una cu pământul

Workshop experiențial de reconectare la Pământ și pânza vieții (web of life), inspirat din ecomindfulness, deep ecology, The Work That Reconnects.  Scopul atelierului este de a co-crea un spațiu sigur de explorare a naturii interioare și exterioare, observând răspunsurile pe care le avem cu privire la condiția prezentă a lumii în care trăim și să facem pași către interconexiune.

Terapeut:
i dance you
Facilitator:

Cerc de femei & mixte

Împreună, în cerc, experimentăm magie și bucurie. Se crează un spațiu de sigurantă și susținere unde ne putem face auziți, simțiți și văzuți. Ne conectăm cu sufletele noastre și cu sufletele celor de alături prin asumare, autenticitate și deschidere.

Facilitator:

Jam session

Vom experimenta ideea de comunitate și conexiune prin exerciții simple de exprimare și dezlegare a vocii, prin diverse instrumente muzicale și jam session liber. Oricine e binevenit, indiferent de experiența muzicală.

Conexiunea la nivel de grup prin muzică și mișcare, puterea propriei voci și beneficiile terapeutice ale ritmului

una cu pamantul

I dance you - Oglinda Empatică

Empatia se referă la capacitatea noastră de a înțelege cum se simte „în pielea celuilalt” și este esențială în interacțiunea socială și în crearea sentimentului de a aparține unei anumite comunități. Cercetările asupra neuronilor-oglindă au arătat că avem capacitatea de a înțelege ce simte cineva prin observarea sau imitarea felului în care acea persoană se mișcă.

cerc femei

"La Luminiș" - Un eveniment pentru întreaga familie!

Știm cât de important este pentru părinți să se poată relaxa și să se bucure de momente  de liniște.  Dar și cât de mult contează să știi că copiii tăi sunt în siguranță și se distrează. De aceea, am pregătit ceva special!

În timp ce tu te bucuri de atelierele de dezvoltare personală, yoga, meditație sau dans, copiii tăi vor avea parte de propriul lor program de distracție și învățare!

Explorare prin joc și dans

Jocul dramatic și dansul sunt două metode distincte, utilizate în terapie și dezvoltare personală datorită paletei ofertante și atractive în rândul copiilor. Acestea, însă, au în comun obiectivul de a (re)conecta fizicul, mentalul și emoționalul, care colaborează pentru a ne oferi o stare de bine, o relație sănătoasă cu noi și ceilalți și susținere în exprimarea sinelui autentic.

atelier copii
Actor și psihopedagog:

Imagini din edițiile trecute

DSC_0189
1
Lumira-5
Lumira-63
Lumira-35
DSC_0207
grup
DSC_0096
DSC_0205
IMG_5696
DSC_0152
DSC_0123
PXL_20220722_094317046.PORTRAIT
20220717_200804

La ce alte lucruri să te aștepți?

Pentru buna desfășurare a  evenimentului, am creat o serie de recomandări la care ținem foarte mult și pe care ne dorim ca toți participanții să le urmeze.

-> Păstrarea confidențialității în cadrul experiențelor, deoarece pot apărea momente de vulnerabilitate, deschidere și expunere. Dorim să construim un spațiu de încredere bazat pe respect, acceptare și empatie.

 

-> Consumul de alcool sau alte substanțe care alterează starea de conștiință este interzis pe toată durata experienței.

-> Aducerea propriilor salteluțe pentru desfășurarea eficientă a atelierelor.

Ce spun foștii participanți?

„Experiența a fost îmbogățitoare și îmbucurătoare. Mi-au plăcut foarte mult oamenii pe care i-am întâlnit, tineri, talentați, vii în spirit și în speranță de mai bine.”

„Luminișul m-a ajutat să-mi reaccesez puterea personală și să dizolv frica de conexiune. E minunat să fii printre oameni în natura, să pulsezi împreună cu ei în aceeași inimă, într-un ritm mai lent ce favorizează ascultarea celor cu adevărat importante.”

„Oamenii au fost relaxati, deschiși și zâmbitori, am simțit respect reciproc și iubire pură, simplă, față de semeni.”

„M-am simțit în siguranță, bine primită, înconjurată de oameni minunați, de la care am învățat foarte multe. Atelierele mi-au stârnit curiozitatea și m-au ajutat să descopăr mai multe despre mine. ”

„Curiozitate, libertate, oameni noi - tot ce am avut nevoie, fără sa știu asta. Am avut parte de o experienta foarte plăcută cu voi, m-am simțit binevenit, am simțit apartenența, lipsa de judecata și am putut fi eu.”

Link-uri utile

 
bottom of page