top of page

Experiența mea ca voluntar Lumira


Salut!


Numele meu este Alex Badea, și sunt un voluntar dedicat în cadrul Lumira.


Alex Badea taie lemne

În cadrul acestui articol, aș dori să împărtășesc cu voi experiența mea personală ca voluntar în cadrul ediției din acest an "La Luminiș" și să vă dezvălui câteva dintre lecțiile pe care le-am învățat de la acest eveniment.


Am intrat în această organizație cu o motivație și un entuziasm maxime acum un an, când am văzut pe rețelele de socializare postări de recrutare pentru voluntari.


Când am observat că viziunile Lumira se potrivesc atât de bine cu ale mele, când am văzut că Lumira își propune să aducă plus valoare în dezvoltarea unei vieți sănătoase, când am văzut că aici pot contribui la promovarea unei călduri autentice între oameni, am știut că acesta este locul meu.


Pe parcurs, am întâmpinat numeroase provocări: logistice, personale, organizaționale și schimbări de strategie.


La un moment dat, când lucrurile nu au mai fost la fel de ușoare, am simțit nevoia să renunț, să părăsesc organizația și să mă îndrept către altceva.


Dar ceva în mine mi-a spus să rămân, să persist, să merg mai departe.


punerea prelatei peste un cort de evenimente

În cadrul evenimentului "La Luminiș," am primit multe răspunsuri la întrebările mele, multe confirmări că am făcut alegerea corectă.


Acest eveniment m-a ajutat să depășesc limitele personale și să încerc lucruri noi.


Am învățat să manevrez atât de multe unelte pe care nu le-am folosit atât de mult înainte. Fie că am lucrat cu lopata la construcția toaletelor, am tăiat lemne cu toporul sau flexul, am bătut cu ciocanul sau am găurit cu autofiletanta, toate aceste experiențe m-au ajutat să descopăr că pot mai mult decât credeam.


"La Luminiș" a reprezentat pentru mine prima experiență în care am legat conexiuni cu atât de mulți oameni. Am întâlnit zeci de oameni frumoși și colorați.


După ce lucrurile s-au mai liniștit și din perspectiva voluntariatului, am avut timp să experimentez activități în natură și meditații personale, aspecte foarte importante pentru sufletul meu. Am avut timp să observ viața din jurul meu și pe cei din jur.


improvizatie muzicala La Luminiș 2023

Înainte, vorbeam foarte mult, dar aici am avut ocazia să ascult și poveștile altor oameni care și-au deschis viziunile.


Focurile de seară au fost ocaziile în care am putut observa căldura umană.


În ansamblu, acest eveniment a oferit spații de non-judecată, ceea ce a ajutat oamenii să se deschidă și să se exprime mai liber.


Am ascultat povești despre viață, perspective despre spiritualitate, univers și sensul vieții.


Am învățat despre iubire, sănătate și frumosul vieții trăite.


Am văzut zâmbete largi și priviri profunde, pline de gânduri. Am întâlnit oameni foarte diversificați, cu diferite joburi și ocupații.


Pentru mine, această experiență a fost un prilej de a descoperi cine sunt în relație cu astfel de evenimente, cu natura și cu oamenii.


A contribuit semnificativ la creșterea încrederii în sine și la înțelegerea a ce îmi place și care sunt limitele mele.


M-a ajutat să înțeleg cum îmi doresc să contribui la societate, între oameni și în rândul prietenilor.


M-a ajutat să mă cunosc mai profund și să-mi îmbrățișez valorile sănătoase.


M-a ajutat să văd mai clar oamenii din jurul meu și să fiu mai atent la filtrele personale legate de viață și prieteni.


Acum, doresc să mă implic mai mult în activitățile Lumira, pentru că îmi doresc să contribui la răspândirea viziunilor sănătoase între oameni.


Iubirea și viața frumoasă să fie cu toții!

Recent Posts

See All
bottom of page